-Jonas Juhl -27-3-2017 - Grøndal Svineproduktion A/S

Vi satte de første Aniheater® op i vores farestald i 2013, og siden den tid har vi skiftet i både farestald og klimastalde. Vi har nu kun Aniheater® oppe i alle vores farestalde. Af alle de Aniheater® vi har sat op over tid, fungerer hver eneste én stadig i dag. Aniheateren giver en meget behagelig varme i hulerne, eller under overdækningen i klimastalden. Grisene trives bedre i hulerne, pga. varmespredningen. Vi har kombineret Aniheateren med en såkaldt halv – hel-kontakt, som giver personalet mulighed for at styre grisenes adfærd på en meget optimal måde. Rengøring af Aniheateren fungerer med højtryksrenseren under vask af stalde. Vi er yderst tilfredse med vores valg til Aniheater®

Vi har valgt at installere Aniheatere i vores nye so stald. Vi har i alt 740 stk monteret med halv/hel kontakt. Vi har været utroligt tilfredse med det samarbejde, vi har haft med Future Farming. Det er et troværdigt firma, der holder, hvad det lover. Vi er meget godt tilfredse med Aniheaterne, de giver en god varmefordeling i hulen og halv/hel kontakten sikrer, at vi kan justere varmen efter grisenes behov. Holdbarheden er i top, vi skyller dem over med højtryksrenser, når sektionerne vaskes, og det har ikke givet anledning til problemer.

– Christoffer Hensberg, CEO, Moutrup A/S

- Jacob D. Justesen, Siljebjerggaard Svineproduktion

Vi har benyttet Aniheater varmeelementer og halv hel kontakter i en enkelt farestald, siden de kom på markedet. Vi så hurtigt, at det gav en langt bedre fordeling af varmen, end vi var vant til, og at grisene lå mere jævnt fordelt i hulen. Desuden kunne vi efter nogle års brug og adskillige vaske med højtryksrenseren konstatere, at der ikke har været reparationer eller nogen former for vedligeholdelse overhovedet. Derfor var vi overhovedet ikke i tvivl, da vi i 2016 byggede 168 farestier til løsgående diegivende søer: det blev genvalg til Aniheater og halv hel kontakter i den nye stald. Aniheateren giver nogle trivelige grise, og det er nemt for medarbejderne at tilpasse temperaturen til de enkelte kuld. Ydermere sparer vi meget tid på ikke at skulle passe på skrøbelige lamper og pærer ved vask. Og det er en befrielse ikke at skulle bruge tid på at skifte pærer, dårlige fatninger, stik, osv imellem holdene.

Jeg har hatt Aniheater i min stall nå i snart 4 år, og det har vert en fantastisk investering både for meg og ikke minst mine smågris. En lun varme i hele hulen og smågrisen har det bra, det er god dyrevelferd. Jeg savner ikke de gamle glødetrådslamper, både at jeg slipper å skifte sprengte varmepærer, men ikkje minst at Aniheater er mye sikrere mot brand i stallen.

– Bjørn Ståle Bekkeheien

- Peder Rom Nielsen, Halychyna Zahid

Vi har på Halychyna Zahid valgt at konvertere fra almindelige varmelamper til 100 % AniHeater fra Future Farming! Vores beslutning er taget med baggrund i, at Aniheater® gi’r en bedre og mere ensartet varme i smågrisehulerne, og selve lampen er af en utrolig høj kvalitet, som passer okay til prisen!

he first Aniheater I brought to our farm was 5 years ago. We decided to try out the Aniheater in the “baby stable” where we during the week collect weaned pigs from the foster sows. So basically those pigs were set for a few days, and they needed a lot of heat. We install Aniheater under the lid of the box. As we could see, the pigs felt very comfortable underneath it. We made a test and installed a traditional red lamp and an Aniheater in the same box. And in the end, pigs were mostly laying beneath the Aniheater. The Aniheaters are washed every week. Last year we bought 500 Aniheaters for the farrowing section. So far, they are working without any problems. The pigs like it very much. After we set up the Aniheaters, we now have teams with more regular pigs. In the future, we are planning to buy more of them.

– Sergiy Gensetskiy, Area Manager, Danosha

- Ole Kjær - Svineproducent

Efter et testforsøg med flere forskellige heatere, er Aniheater den foretrukne i dag.

Jeg oplever, at grisene fordeler sig pænt i hulerne og får en jævn varme med Aniheater. Det er meget tilfredsstillende at se. Sommetider tænker vi, at der er nok varme, bare fordi der er lys i en lampe, mens der glemmes at kigge efter grisenes placering og brug af hulen.

Så når grisene ikke mangler lyset, så gør jeg eller personalet heller ikke, det er en ren vanesag.

Bruges der huleplader, så kan vi jo faktisk heller ikke se grisene, men det fungerer jo uanset, bare nærmiljøet til pattegrisen er i orden. Totrinsstyringen af varme ses også let fra staldgangen, hvor det er sværere at konstatere, om en varmelampe er sat på halvt blus. Derudover er problematikken ang. skorstenseffekt, når lampen fjernes, også elimineret.

Der er jo ikke efterladt et hul og låg, som de store grise kan lege med.

Ellen M. Hansen
Rådgiver
+45 70151200
+45 20298803
www.sraad.dk